12-åring begravde babyn i snön

En tolvårig flicka tog barnet ur vagnen som stod utanför en villa. Flickan kände ingen av dem som bor i huset. Enligt flickan var hennes avsikt att inte skada barnet utan hon uppger att hela händelsen var ett infall. Hon hade gått omkring med babyn på gården men hon hade blivit uppskrämd av situationen och gömt barnet och farit därifrån. Några timmar senare hittade en polis barnet begravd under snön, han hade hört barnet gråta. Babyn var nedkyld men i övrigt oskadd. Eftersom flickan är under 15 år ärhon inte straffrättligt ansvarig för sina handlingar.

Om ni vill läsa mer, klicka här

När jag läste dethär blev jag chockad. Hur kan ett 12-årigt barn göra såhär? Jag tycker att Finland borde vara så passt tryggt land att man kan låta sina barn få sova ute i en barnvagn nära huset utan att barnet ska bli kidnappat. Sedan ännu att flickan begravt babyn under snön? Alltså, vah? Okej, jag förstår att hon ville gömma sina spår och bara fly, men ändå. Men vi ska komma ihåg att barnet mår bra och det är huvudsaken. Om sånthär börjar hända i Finland, som har bara några futtiga miljoner, vad händer i de länder som de bor miljontals människor i? Om något sånthär skulle hända där skulle de säkert tycka att dethär var något liten, småsak men i Finland är det en helt anna sak. Men gjorde mamman fel att lämna sitt barn i barnvagnen? Måste man börja tänka på att Finland o dess människor förändras? Att Finland har blivit ett "farligt ställe" Vad är egentligen rätt och fel?

/emppu

Kommentarer
Postat av: maria

Har du verkligen läst igenom hela artikeln? Detta är en engångshändelse och det kommer knappast få Finland att framstå som ett "farligt ställe". En psykolog hade kommenterat att detta var en engångshändelse och att det inte var konstigt att det var en 12-åring, och detta gör förstås inte Finland till ett land där människorna håller på att förändras till det sämre. Man måste ju tänka sig in i hennes situation också, jag tror många 12-åringar hade gjort likadant. Man kan inte heller säga att mamman gjorde fel när hon lämnade sitt barn i barnvagnen, såklart inte! Det gör nästan alla föräldrar, så i detta fall finns inget rätt eller fel.

2010-03-13 @ 14:11:38
Postat av: janina

svar til jojjo; joo de va helt hemskt ;S usch! nåjo, det var nog riktigt bra, men om jag ska säga ärligt så va det vår sämsta semester :P vädret var ju ganska dåligt, mulet många dagar o bara sol på förmiddan så.. o vi hadd helt fullt me kackerlackor i vårt rum ;S men annors nog helt ok :Dsj då?

2010-03-13 @ 18:57:26
URL: http://janinaz.blogg.se/
Postat av: lilli

Jättehemskt! Hur kan man bara plocka upp nån annans barn? En 12-åring borde klara av att tänka lite. Ännu värre att försvara det! Det finns inte nån orsak i värden att göra så, inte ens en gång! Att många 12-åringar skulle ha gjort samma sak är ju knappast en bra sak?! Fy Fy!! :(

2010-03-15 @ 21:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0