Ha en bra lördagskväll!





Nu är jag färdigfixad och laddar upp med musik, ska bli så kul att fara ut och äta med tjejerna. Ser jättemycket framemot denhär kvällen även efter allt som har hänt. Det här kommer att bli kul! :)

puss
emppu

let's kick it

now i'm done, yes sminket är färdigt. Håret är lite halvfärdigt jag måste nog köra med plattången genom håret en gång till och jag har ingen aning va jag ska ha på mej o de är ca. en halvtimme före vi är påväg bråttom. Glada vappen!
/jojjo

Don't be so shy play with me


Mr. Saxobeat - Alexandra Stan

Feelisen är på topp!

//emppu

I'm a gossip girl, are you?



//emppu

just start the morning with a smile

1080041-11-1302990759535_large
Tumblr_ljxk58wnhe1qi5njto1_500_large
621658-8-1302945675823_large
Godmorgon! heh, eller kanske inte men jag steg nog upp för en timme sedan. Har sovit dåligt inatt, jag vaknade kl. 6 och kunde inte sova så då blev jag hungrig så jag käkade en banan och kollade på några sex and the city avsnitt. De känndes så konstigt att vakna och inte hoppa i gymkläderna och fara till gymmet, jag minns inte när jag sist skulle ha tagit en lång sovmorgon på en lördag. Aja, men sedan gick jag på en promenix med hundarna och sedan kl 9 gick jag o sova igen och vaknade kl 12, skönt. Nu ska jag fixa en morning-smoothie och kolla på 90210.
/jojjo

throw your hands up if you belive me now

oj jisses vad klockan är mycket redan. eEter skolan kom jag hem, gick en promenix med hundarna och sedan for jag till gymmet på RPV. Sedan hemma så tog jag en sex and the city maraton och åt en äggsmörgås. Nu sitter jag  med ansiktsmask och ett glas med mammas hemlagade mjöd njoms o ska kolla på vampire diaries, sov gott!
/jojjo

Otur

Kan berätta jag haft en väldigt lång dag idag. Jag kan inte förstå hur jag kan känna så många känslor på samma dag. Jag har skrattat, varit lycklig och faktiskt nöjd över mej själv. Medans senare på kvällen har jag kännt mej ledsen, gråtit och nästan lite deprimerad. Jag vill skriva mer om min dag och det är väl det en blogg är till för. Nåja, efter skolan kom jag hem, åt och övade. Sedan for jag till gamla vasa och spelade min första violinexamen. Det gick bra, jag fick mycket beröm och bra kritik. Även om dehär inte har något stort värde för andra människor så är det ett stort framsteg för mej. Efter ett tag där hemma så var jag tvungen att fara till sjukhuset p.g.a. olika skäl. Eftersom jag var sjuk över hela påsken och inte haft något bra aptit så har mitt immunförvar blivit dåligt som gett problem åt mej hela denhär veckan. Jag har försökt dölja smärtan hela veckan men idag så gick det helt enkelt inte. Jag ska äta antibiotika nu i 10 dagar och hoppas att efter allt detta som hänt mej under senaste tiden, att jag äntligen ska börja må bra och få träna igen.
Life is great. Först missar jag påsken, många baslektioner, jobb och nu valborg... Jag ska försöka att inte deppa, äta min strudel och dricka lite mjöd. Morgondagen kanske ändå blir underbar, det är ju valborgsafton


(förlåt för mitt långa inlägg, ville bara ni skulle veta var jag har hållit hus hela dagen)

//emppu


F A B !

Untitled

/jojjo

let me sleep

Tumblr_li84ioxtjn1qbyk3yo1_500_large
Tumblr_lk3wqvon1h1qgkkbso1_1280_large
Tumblr_l5lvr1euqv1qbt9pjo1_1280_large
Jag är världens tröttaste just nu! De har varit en ganska vanlig skoldag och så gick jag hem med emppu o pratade en stund och sedan cycklade jag till gymmet på step and body, de var min dag i ett nötskal. Nu ska jag i duschen och sedan o sova !
/jojjo

En lång dag

Hej! Förlåt för denna sena uppdatering men jag har haft mycket att göra idag. Har haft en vanlig skoldag som avslutades med yoga + avslappning. Det var kul att få pröva på något nytt. Sedan var det bara att cykla hem och fixa mej klar eftersom kl. 17 skulle jag vara i gamla vasa. Det var musikskolans våravslutning och för en gångs skull så uppträdde jag. Det gick bra, gjorde bort mej en gång men fortsatte iallafall så jag är nöjd. Det var många uppträdanden så jag kom hem alldeles just. Fick även se Sara där, kul! Nu ska jag se på ett avsnitt av Glee och sedan ska jag börja göra läxor.


inte dagens

kramar
emppu


Laugh!

Min dag har innehållit mycket musik, vänner och skratt, de får mej att må bra!



//emppu

you know what it is

Tumblr_ljz996zlst1qdlthio1_500_large
Aqua-notes-home-528x385_large
hejsans svejsan, idag har varit en såndär vanlig lite seg dag men helt okej anyway. Efter skolan cycklade jag till gymmet och var på bodyattack, core och en timme i salen. Sedan så cycklade jag hem, yes de var min dag. Nu har jag varit i duschen och ätit gröt och nu ska jag kolla på keeping up with the kardashians och sedan gå o sova, godnatt!
/jojjo

You'd better stand there's no turning back


The Trooper - Iron Maiden

//emppu

I skolan

Idag fick jag sova en timme längre än vanligt, skönt! Nu sitter jag i skolan på engelska timme. Vi ska göra ett projekt som handlar om Finland, typ språk, mat, sport m.m. Jag vet inte riktigt själv vilket ämne jag ska välja, måste väl fundera lite till. Hinner inte skriva så mycket mer, skriver mer på kvällen då jag kommer hem :)

//emppu

Velvet



I brist på bilder så får jag låna en gammal en. Jag ska börja göra läxor nu och sedan blir det godnatt för min del!

nati nati
emppu

Träffade denna filur idag!

Hej! Idag hade jag som tur kortare skoldag, skulle aldrig ha klarat av skoldagen annars. Vi tänkte nästan missa bussen in till stan men tur att vi hann. Vi skulle ju träffa Sara. I stan strövade vi runt en stund och for sedan till wayne's coffee. Snart så kom Sara in genom dörren och där satt vi och fikade i ca. 2,5 timme. Vi hade mycket att prata om eftersom det var så länge sedan vi sågs senast. Det var jättekul och träffas igen så vi får göra om det sedan då vi har tid igen :)
Efteråt for jag o jojjo till gymmet. Jag tog det ganska lugnt eftersom jag fortfarande (!) mår lite illa, kanske jag skulle fara till hälsosystern? Njäääh. Nåja, jojjo är nog där och pressar fortfarande medans jag åkte hem, heh. 


Sara

//emppu


The clock is ticking



Idag har jag räknat igenom matteuppgifter som vi hade till läxa i brist på annat att göra men nu är det iallafall gjort. Jag hoppas på att jag mår bättre imorgon, en lugn skoldag och glatt humör!

kram
emppu

basics

Untitled

/jojjo

fashionina



http://fashionmansion.se/fashionina/
 , en av mina absoluta favoritbloggar hon studerar mode i london , hon har ett riktigt drömmliv!
/jojjo

This isn't happening

Halloj! Igår var jag lite piggare på kvällen så jag tog en lugn promenad på kvällen. Idag däremot så känner jag mej sämre, har jätteont i magen. Åh, varför!? Hela mitt påsklov är förstört och denhär veckan är superviktig för mej. Hade tänkt fara och träna idag men jag riskerar ingenting så jag stannar hemma, usch fy vilken känsla jag har...
(Förlåt för mina dåliga blogginlägg men här fick ni en liten uppdatering hur jag mår)

//emppu

nu ska jag hoppa på cyckeln o trampa iväg till fammo

/jojjo

bonjour

Tumblr_lk2drc1tji1qgjo83o1_500_large
Skönt med sovmorgon! Just nu sitter jag o dricker min blåbär-jordgubbs-mango smoothie. Dagens planer är att fara till fammo och till gymmet lite senare ikväll.
/jojjo

emma,alessandra x 2, kim ,kylie,kendall,kourtney and victoria










I would like to eat but I can't

Hej! Det känns som en evighet sedan jag skrev senast fast än jag bloggade igår. Idag sov jag 12 timmar och nu känner jag mej helt okej. Ingen feber och just nu ingen huvudvärk. Ingen matlust för den delen heller. Jag är klen, men jag överlever. Har gått ner 4 kg pga vätske- matbrist, vilket inte är bra. Idag har jag bytt om min garderob till sommarkläder. Har kanske lite kvar men de får räcka såhär tills vidare. Det känns bra att jag gjort något litet idag :)

//emppu

cute

Untitled
/jojjo

shadows dancing upon the wall

Tumblr_lj9oosby1t1qcgtroo1_500_large
Tumblr_ljbzb4sepl1qhl5rgo1_500_large
/jojjo

björneborg

Alla kanske inte är vakna ännu men tyvärr är jag det. Nu ska jag ta o äta morgonmål och sedan fara till björneborg o kolla på min lillebrors kartingtävlingar. Får se om jag hinner till gymmet senare ikväll eller inte, får se. Hörs ikväll!
/jojjo


helsinki 8-10.4.2011

DAY ONE













vet ni hur kul de är att ta bilder i monki? de är apkul man ser hur många bilder av sej som helst jättekul!

turistbild.

trötta som bara den efter att ha stigit upp kl 4 på morgonen o inte sovit en blund på tåget.







ja de var verkligen hullut päivät/galna dagar i stockmann helt sjukt mycket människor!

emppu eats sushi!
DAY TWO





helt fantastiskt morgonmål!





sålänge emppu provade kläder så knäppte jag ett par bilder i H&M.

metrocake , den skruttigaste cheesecaken nånsin.







DAY THREE









bästa resan på länge med min gorgeous friend emppu, helt underbar de måste vi göra om i sommar eller i höst. God mat, många skratt och shopping så kan man väl beskriva denhär resan, wonderful. En bättre beskrivning på vår resa finns här och här som emppu har skrivit så läs där!
/jojjo

pink fluff ánd gorgeusness


hey jag har haft en superdag verkligen. Var till stan med mamma på en latte till waynes och sedan for jag och köpt dendär peakhupparen som jag har gnällt om i flera veckor + lite hårprodukter. Mamma hade beställt ett paket från H&M med 2 shortsdressar och(kommer vara apsnyggt till låga vita/svarta converse och en kofta på sommaren) ett par skor men de passade inte alls. Jag hade sagt att jag gillade dem o så hade hon betsällt dem som en liten suprise åt mej o de sitter som ett smäck(alltså shortsdressarna) gissa om jag blev glad? Jag kommer att leva i hela sommaren, supersköna, enkla och underbara.
Jag pratade just med emppu o hon mår inte värst bra men hoppas hon mår bättre snart. Jag skulle kunna prata med henne hur länge som helst i telefon, helt omöjligt att sluta om man inte måste måste göra nått, krya på dej!
Nu ska jag laga tacopaj och umgås med min mama.
/jojjo

ohlala

Untitled

/jojjo

And we gonna make you lose your mind


Party Rock Anthem - LMFAO ft. Lauren Bennett, GoonRock

//emppu

Heaven help me

Jag kan börja med att skriva att gårdagen för mej var verkligen LÅNGfredag! Förlåt att jag inte bloggade, känner mej dålig för det nu men det var de sista jag kunde tänka på igår. Jag vaknade upp igår morse efter att ha sovit någolunda bra, men min mage var fortfarande sjuk o crazy. Då jag satt vid köksbordet och skulle ta ett par tabletter började allt runt om mej bli mörkt och jag började hyperventilera. De var väldigt nära jag skulle ha svimmat. Det är en av de värsta känslorna jag varit med om, även om hela situationen för mej är ganska suddig...usch vilken känsla det var och jag var så rädd. Med tanke på att jag endast hade druckit lite vatten sedan dagen före så var det kanske inte så konstigt. Gårdagen blev som sagt otroligt lång, med ganska mycket smärta. Min mat bestod av: te med mycket socker i, saft och en barnmatsburk. Kände mej eländig. Jag fick helt enkelt ändra mina planer och stanna hemma. Denhär natten frös jag så otroligt och sov inte särskilt bra så jag känner mej matt. Mina vänner, ni som verkligen förstår och tänker på mej, tack ♥

//emppu


todays wannahave





ballerinorna är perfection o ja älskar jumpsuiten , jag måste ha den!
/jojjo

GLAD PÅSK!


jag har just ätit frukost med mamma, man blir så glad då solen skiner. Nu ska jag ta en promenix med hundarna och sedan ska jag till stan med mamma, ha de bra!
/jojjo


finally!

Tumblr_ljx8e9n0pb1qjnin8o1_500_large
ah äntligen har ja internet-connection igen, ja kom just in från en promenix med doggisarna, yes idag har ja inte gjirt nått alls(jäklar då gymmet är stängt idag) , eller jo ja var en sväng till fammo och sedan har ja tvättat daisy så nu e hon vit och fluffig igen yes nu blir de desperate housewifes och te.
ps.ja ser inte vår blogg de går liksom inte att kolla på den helt vitt no hoppas dehär inlägget ploppar fram nångång ikväll!
/jojjo

Great...!

Efter mycket om och men tog illamåendet så småningom över, som tur! Kändes som att jag skulle vara tvungen att spy där ett tag men som tur inte! Har "spyfobi" så jag pustade ut! Senare på kvällen mätte jag temperaturen och den visade att jag hade feber. Jag brukar aldrig ha feber så jag blev jätteförvånad, allt dehär kom så himla plötsligt. Jag känner ingen som skulle vara sjuk just nu. Perfect timing att bli sjuk just nu över påsklovet... ska vila mycket ikväll så jag orkar imorgon! :)

Jag hoppas ni har fått en mycket bättre start på lovet än mej!
emppu


blue leo black

heaven

/jojjo

run deep, run wild

Tumblr_linv4gnrbp1qbw4g9o1_500_large
Tumblr_lit3t9dks31qayrszo1_500_large
Tumblr_lj51ib3woy1qfateqo1_500_large
Tumblr_lj0e8uvdsm1qcfcueo1_500_large
cute!
/jojjo

love

dreamballerinas and fab shirts , lovelovelove!
/Jojjo
/jojjo

Mår illa

Hej! Idag hade jag bara två lektioner i skolan och tur det eftersom jag har kännt mej väldigt konstig hela dagen. Jag kom hem, åt och har försökt sova bort "de onda" i mej. Ännu har jag inte lyckats. Jag mår så illa!! Usch då, hoppas jag bara inte får spysjuka, det är de värsta som finns. Jag hoppas jag inte blir sjuk nu över påsk...

//emppu

A little bit bored as you can see










haha!

//emppu

who's gonna walk you home ?

Tumblr_lj5wfgu0zu1qiq1s3o1_500_large
Tumblr_lihgv0kxqy1qacn8ho1_500_large
Tumblr_lih53ji6el1qausq3o1_500_large
/jojjo

la la la

ja kom just hem från skolan och nu ska ja käka en banan och sedan ut med hundarna och sedan ska ja hoppa på cyckeln och dra till stan o köpa mattebok och nått annat smått och sedan till gymmet på bodyattack!
/jojjo

Presenter från Italien





Tack!

//empppu

I'm gonna come back

Denna morgon började med engelska hörförståelse. Sedan blev det filosofi och modersmål och som tur var så var min skoldag slut sedan! For på kvällen och köpte lite hudvårdsprodukter. Köpte en ny ansiktspeeling, hoppas den är bra nu då! Sedan så for jag till gymmet. Det behövdes verkligen, jag har ätit massvis med onyttigt... äsch, jag ska försöka ändra på det nu passligt till påsk, hahah :)

kram
emppu


-








photo:jakandjil
/jojjo

hello

huh vilket hår, dålig hårdag men annars har denhär dagen varit riktigt bra!
Yeye jag är på pappas mokkula så jag slipper på internet en stund, jiihaa! Har just bytt sängkläder, dammsugat hela huset och nu snart ska jag hoppa i gymkläderna och åka till gymmet på step and body och PRV. Ha en bra tisdag !

//jojjo

Move that ass around!



Alltså hur grymma är inte dehär snubbarna!? Wow, jag vill också kunna dansa sådär!

//emppu

finito, kaput, helt slut


huh vilken dag! Efter skolan cyckade jag in till stan på mattetimme och sedan trampade jag iväg därifrån till gymmet på bodyattack och spinning. Kll 20.00 började jag fara mej hemåt men huh de var motvind båda gångerna då jag cycklade in till stan o då jag cycklade hem hyihyi vad jobbigt, är så trött nu så jag vill bara falla ner i sängen. Nu: glamourama + äggsmörgåsar med tomat.
sovgott!
/jojjo


pink

pink ,leo , fantastic!

/jojjo

18 april

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Har loggat in på blogg.se ett par gånger och tänkt skriva ett nytt inlägg. Jag sitter och ser på en tom sida. Orden kommer inte. Jag som vanligtvis brukar ha mycket att skriva om, eller iallafall om något men idag går det helt enkelt inte. Varför? Jag kan inte svara på det själv.
Nåja, jag har haft en helt vanlig skoldag, på matematiken fick jag och mina vänner hysteriskt roligt och kunde inte sluta skratta så humöret har iallafall varit på topp! Ska lägga upp en "veckans video" som jag gått och sparat på senare ikväll.

//emppu

sun is shining in the sky

Tumblr_ljlcr2lhph1qeprt6o1_500_large
Tumblr_lhbplr9fks1qeprt6o1_500_large
Tumblr_lie5fp7hru1qzipvbo1_500_large
/jojjo

Thankful



Jag tackar för alla underbara kommentarer jag har fått på senaste tiden! ♥ Tack för alla komplimanger, frågor och kritik som jag fått. Jag blir så glad då jag ser att ni kommenterat något fint. Ni är underbara.

//emppu


Svar på era frågor!

1. Vad använder ni för kamera? :)

J:
Canon EOS 450, fungerar jättebra men jag skulle vilja ha en liten också för min systemkamera e så tung o stor att dra med sej men den tar verkligen bra bilder!

E: Sony Nex-5K, själva kameran är jätteliten för att vara en systemkamera men objektet är normalstort. Man kan byta objekt till den, tror jag ska önska mej ett objekt till kanske då jag fyller år. Jag har skrivit mer om den förr, så det är bara att kika in i kategorin "frågestund."

2. Vilken skola vill ni till efter 9:an?
Vad har ni för framtidsdrömmar eller yrke? :)

J: jag går ju på ettan i gymnasiet så jag ska nog inte söka till nån annan skola heh. Oj drömmar huh jag har så många drömmar, ett tag ville jag vara flygvärdinna och sedan ville jag bli delfintränare(de vill jag faktiskt ännu!) och sedan ville jag jobba på gym och så har jag velat bli fotograf och en massa annat. Skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst. Jag vet inte va jag vill men nu som mål har jag att klara av gymnasiet och komma ut med någolunda bra betyg och kanske ta o resa i ett år o explore the world, jag vet inte. Men yrke har jag inte en blekaste aning om och därför for jag till gymnasiet så jag får fundera. De jag absolut inte vill bli är läkare, sjuksköterska, sköta gamlingar. Inte för att jag tycker att de är dåliga jobb utan jag skulle aldrig klara av det, nålar, knivar o grejer nehej inget åt mej, man måste vara tuff om man ska klara av sånt!
E: Som sagt går jag också i ettan i korsholms gymnasium. Min framtidsdröm är väl att få resa lite då jag ännu är ung. Få fara och festa utomlands och helt enkelt ha kul! Dethär med vilket yrke jag ska välja är svårt. Är väldigt tacksam över att jag valde gymnasium istället för att fara o studera till kosmetolog. Nu får jag lite mer tid att fundera! Just nu känns det som jag skulle vilja jobba med barn. Kanske bli lärare? Jag kommer säkert att ändra åsikt snart, hah.

3. Va smink använder ni ? Hårprodukter ?

J:beror på men sådär till vardags kör jag på i.d bare minerals mineralfoundation, maxfactor false lash effect(bäst!!), såklart ögonfransböjare, ögonbrynspenna från maxfactor, rouge ibland från bodyshop eller solpuder från isadora, eos lipbalm.

E: Smink: Loreals true match foundation, Maxfactors false lash effect eller Maybellines the colossal volum' mascara, ögonbrynspenna från Lumene nr 3 (ljusbrun), Lumene concealer nr 1 och mineralpuder nr 1. Läppbalsam eller läppglans. Ögonskugga med mera vid finare tillfällen.
Hår: Shampo Aussie color mate och balsam Aussie color deep treatment. En gång veckan använder jag hårmask från phc. Efteråt sprutar jag värmeskydd från TRESemme och sedan antingen phc protecting energizer eller aussie miracle hair insurance. Och mitt nya serum som jag köpte ganska nyligen, alltså aussie dual personality.



4. hur myki kosta didä lush-produkterna? o varifrån e di?

J: Allt ligger typ runt 10-15 euro. (Största storlekarna brukar ligga runt 20e) De beror på vilken storlek man köper och vad man köper, men de som e bra är att de är 100% handgjorda. Min absoluta favorit är happyhippy showergel och lemonflutter nagelkräm. Produkterna är från en butik i Helsingfors.

E: Ansiktsmaskerna jag köpte kostade 9,90e var. Men de kommer nog att räcka några gånger, så relativt billigt.  Tyckte det var en mysig butik med jättetrevlig personal. Jojjo handlade som en galning, vågar inte berätta hur mycket hon köpte och hur mycket det började kosta!



5. älsklingsmat??

J: Favoritmaten är nog tortilla eller chickensallad med chilinötter, yummy!
E: Svår fråga, haha. En god biff, pasta och sallad: kyckling eller tonfisk.

6. kan ni lägga upp ett träningsprogram som ni brukar göra , ja menar vilka jumppor brukar ni vara på och vilka dagar och vilket gym ?

J: Måndag: bodyattack, spinning. Tisdag: step&body, RPV. Onsdag: bodyattack +en timme i salen. Torsdag: step&body + en timme i salen. Fredag: RPV/vilodag. Lördag: spinning, body. Söndag: zumba/spinning, tbc/vilodag. I ladyline centrum. Jag brukar inte vara till sports club för att de är så långt att gå från bussen, eller långt men en bra bit att gå så jag går till ladyline istället och jag trivs jättebra där!

E: Det beror helt på från vecka till vecka eftersom jag har så mycket annat att göra också. Men jag skriver hur jag oftast brukar göra. Hinner inte till gymmet på måndagar. På tisdag är jag i salen och kör mitt eget träningsprogram. Jag börjar med löpning och sedan går jag igenom de maskinerna som jag ska. Kör 3X15 alltså tre set med femton repititioner. Jag kan inte ha så mycket vikt på men istället gör jag så att "musklerna bli längre". Efter jag är klar så varvar jag ner eller stretchar. Onsdag och torsdag är vanligtvis vilodagar, fast på tordagar har jag gymnastik i skolan. Fredag: RPV eller ledig. Lördag: spinning och body. Söndag: Zumba och TBC.
Jag går också på Lady Line i centrum, jag och jojjo brukar fara tillsammans.

7. Vilket är ert favorit gymprogram?

J:
Mitt favoritprogram är nog step and body nu just eller bodyattack, kan inte bestämma mej.

E: Åh, jag vet inte vad jag ska välja! Det beror på vilket humör jag är på... Jag säjer såhär Body, TBC eller RPV, hehe.




8. favoritoutfit ?

J: Svarta jeans, nån söt tröja helst nån grå eller pastellfärg inte superfärgglada, jag gillar inte sånt, vita convere, skinnjacka+ tubhalsduk. Eller jeans, peak perfomance huppare och converse (skönaste outfitten nånsin)är min favoritoutfit just nu.

E: Jeggings, och min svarta transparenta skjorta från gina tricot. Jag gillar blommigt, flickigt, spets, transparent och läder. Favoritoutfiten till fest är nog klänning, ballerinas och smycken. Skor till vardags är converse eller fransskorna.

Tack för era frågor, hoppas ni lärde något nytt om oss! Om något lämnade oklart är det bara att fråga! :)

kram
emppu&jojjo 


Music keeps me going

Tog en riktigt lång sovmorgon denna morgon och så har jag kollat på ett par avsnitt av glee. Igår for vi som sagt och kollade på Scream 4. Tyckte filmen var bra och den hade en oväntad avslutning! Var lite skrämd igår när jag kom hem till ett mörkt hus och var ensam hemma på kvällen men som tur var ringde inte telefonen, hah.
Här kommer 2 snabba bilder jag tog igår före jag for.



//emppu


vilodag/söndag

Tumblr_ljryxqzdpo1qdxhu0o1_500_large
Nej usch va klockan är mycket, nu måste jag börja läsa på samhällslära prov som jag ska ta på omtagning imorgon så idag blir de nog inget gym. Så no funny for me, snyft(!) träningen för denhär veckan har varit riktigt åt rumpan men nästa vecka kör vi lite hårdare då, nu ska jag nog dyka i samhällsräraboken!
CIAO!
/jojjo

lose my mind

Tumblr_ljoxln234f1qb8nvjo1_500_large

Tumblr_ljlihj2byn1qh4exyo1_500_large
Tumblr_ljirdegi1d1qh9l36o1_500_large
Tumblr_ljmvnce3zg1qfe54fo1_500_large
i just wanna run away , far far far away!
/jojjo

nicole,ashley,emma,hayden,eva,kendall,lilo,carrie












/jojjo

Scre4m



Ikväll ska vi fara och se på denna!

//emppu

Save me


Tvättat lite kläder, satt på diskmaskin och farit till butiken och handlat. Eller handlat och handlat, köpte mjölk, banan och såna saker. En gubbe ville nästan betala varorna åt mej, hah. Började prata om allt möjligt, jag försökte artigt lyssna på. Men jag har varit ganska duktig idag, brukar vara väldigt lat annars!

//emppu


16 april

Hejsan, idag har jag varit vaken länge! Jojjo fick den idén att vi skulle cykla till gymmet. Sagt och gjort, vi startade halv 10 och trampade iväg in mot stan. Sedan så var vi på de vanliga programmen vi alltid är på lördagar. Men så låg vi nog en bra stund i massage stolarna så vi skulle orka cykla hem igen. Konstigt nog så var det ganska skönt att cykla där ute och med sällskap gick det ju sperbra, skulle ha varit tråkigt att cykla själv! Hoppas bara att de fyller igen asfalten där den har spruckit, livsfarligt att cykla om man inte ser sej för på vissa ställen!!
Undrar vad jag ska göra ikväll, måste kanske städa lite här hemma men de skulle vara kul att fara på bio, kanske på Scre4m? :)

//emppu 

Dagens







//emppu

why oh why do I have to be so stupid ?


ganska chill dag i skolan men jag for lite tidigare från skolan för jag skulle till tandläkaren. Hatar tandläkare, de ser så skrämmande ut! Efteråt for jag hem o gick på promenix med doggisarna och kollade på lite tv. Sedan for jag och mamma till ishalllen för att kolla VATS(vasateamskaters) vårfest. Det tar ont i hjärtat då jag kollar på då alla skrinnar. Varför i helv*te slutade jag? Åh, jag e så dum, jag älskar ju dedär! Usch man blir på riktigt deppigt humör men vem vet, kanske jag går o testar någon dag hur de känns, får se. Vårfesten var jättefin och alla skrinnade verkligen jättebra! Nu sitter jag hemma hos mamma o dricker te med citrushonung och äter polly, yumyum!
/jojjo

Varit på teater

Idag har varit en ganska så skön dag. Efter musiktimmen så for vi till kulturhuset och såg på pjäsen Dan då Dan dog. Den handlar om hur vi väljer att leva, att man ska leva i "nuet". Sedan blev det engelska och spanska. Efter skolan så for jag på jobb. Jag gillar verkligen att det börjar bli soligare ute, hoppas det blir bara varmare och varmare! :)

//emppu


kim , vanessa x 2, kourtney







/jojjo

Shoppingen från hesa


hårserum och hårinpackning från Kicks


2 ansiktsmasker som jag redan har hunnit testa, jag gillade båda! Cupcake luktar så chokladigt...nam + bodyscrub från lush


köpte några flaskor vitamin well, här hemma har jag inte hittat dem i butiken


mina fina nya löparbyxor med rosa detaljer som jag invigde idag, från stadium




en ganska så transparent vitt linne med väldigt fin rygg, kommer säkert passa fint med jeansshorts!


köpte ännu en likadant linne men svart, tyckte de var så snygga, båda är från monki

//emppu


Beautiful weather

Det var verkligen svårt att stiga upp ur sängen idag, men som tur så hann jag till skolan i tid. Hade en helt vanlig skoldag fast på gymppan for vi med buss till sports club. Det är ju så mycket större än lady line, kom inte alls ihåg att det var såå stort! Roligt var det där iallafall. Sedan gick jag o jojjo in till stan men vi hann inte med bussen så vi fick lov att vänta på nästa. Vi for in på wayne's och drack en kaffe. Sedan var jag tvungen att fara till skolan eftersom jag hade min cykel där och så var det bara att cykla hem. Det är så fint väder där ute så jag far ut och njuter av att det ännu är ljust fast klockan är såhär mycket. Far ut ni med!

kram
emppu

What are words if you really don't mean them when you say them


What Are Words - Chris Medina

Har lyssnat på denhär i några dagar och fylls av känslor varenda gång jag hör den. Kan inte låta bli att fälla en tår, så vackert! Läs mer om honom och hans historia så förstår ni vad texten handlar om.

//emppu

Vårt land

Efter en lång dag av skolan och teori cyklade jag till farmor o farfar. Var jättehungrig men som tur så hade fammo lagat världens godaste potatismos och köttbullar, nam! Till efterrätt blev det vaniljglass med hemlagad jordgubbssylt, åh så gott. Började tänka på sommaren, färska solvarma jordgubbar.. mm!
Ska så småningom börja ta itu med matematik läxan, men inte ännu :)
Glöm inte vår frågestund
//emppu

I love latte




skumma bilder yes javet men jag har bildbrist, sorry.

Tjena tjena de var länge sedan sist. Livet utan internet är aptråkigt men idag efter skolan for jag hem, åt en banan och sedan på mattetimme in till stan. Efter det tog jag en latte med mami på wayne's och kollade på peakhuppare men jag kan inte bestämma mej. Tjockt eller tunnt tyg? Sommar eller vinterhuppare? babyblue/pink eller marinblå eller chockrosa eller turkos? Man blir ju galen. Men nästa vecka då ska jag köpa en yes, nu ska jag nog dra mej hemåt, som alla förstår så är jag hos mamma för de är de ända stället med internet just nu så nu ska jag lida i en vecka till och så finns internet och jag kan börja blogga vanligt och kolla på alla serier igen och ladda upp bilderna från helsingfors.
PS. de kommer fortsätta att ploppa upp tidinställda blogginlägg, men ha de bra !
/jojjo

jimmy choo

Jimmy Choo 
snyggaste gummistövlarna någonsin!
/jojjo

You are stupid

Timmarna bara flyger iväg, oj! Ikväll for jag till gymmet på step&body och rpv, kändes riktigt bra efter några dagars paus. När jag väl var hemma igen så blev det lite läxläsning men nu är jag trött så jag ska nog gå och lägga mej. Imorgon har jag mycket att göra och jag kommer hem först på kvällen, men bloggar sedan då jag kommer hem!

Godnatt
emppu 


kim x 3 , lindsay and jessica










/jojjo

The second part



















Vi vaknade väldigt tidigt på lördagsmorgonen och gick ner för att äta frukost. Det var jättebra frukost, mycket olika att välja mellan. Sedan for vi till Stockmann genast på morgonen och då var det mindre folk där som tur. Sedan for vi på stan och gick igenom alla butiker vi hittade. Vi tog en fika på wayne's och sedan mötte vi upp Paul, Christian och Maria, roligt att bli bekant med nya människor! Efter en lång dag for vi och åt pannpizza och sedan for vi till hotellet och kollade på en film. Brukar ha väldigt svårt att somna någon annanstans än i min egen säng men vi höll på med så mycket att jag somnade direkt. På söndagen hann vi inte göra så mycket annat än äta en god frukost, packa alla våra saker, köpa mat till tågresan och så for vi till tågstationen. Som tur gick tågresan hem galant. Verkligen en lyckad resa!

//emppu


Home

Hej, hur har er skoldag/jobbdag varit?
Själv kom jag hem för lite mindre än en timme sedan. Ska börja fixa lite mer bilder, så andra delen av helsingforsbilderna dyker upp väldigt snart! :)

//emppu

Första delen av alla bilder...

















Här kom första delen av mina bilder som jag tog, mer kommer senare och jojjo hade ju också med kameran!
På fredag for vi alltså med tåg till helsingfors, skönt att vi inte behövde byta tåg. Vi fick vårt hotellrum fast vi kom fram väldigt tidigt. Vi for ut på stan för att äta och hittade en restaurang som hetter Chico's, jag tog en ceasarsallad och så beställde vi varsin efterrätt men delade, smart! Vi hann gå runt i många butiker, fötterna var nog riktigt ömma efter den långa dagen sedan då vi kom tillbaka till hotellet. Inne i Stockmann så var det Galna Dagar, alltså "Hullut Päivät", det kändes som om hela Korsholms befolkning var där, så mycket folk! Vi gav upp detdär med att köa och for därifrån. Istället så for vi och köpte varsin panini och kakbit på ett annat ställe och begav oss till hotellet. Åt även lite sushi för första gången i mitt liv!

//emppu


vackert

Tumblr_lj2slknhlo1qbwf39o1_500_large

Tumblr_lj399u8pc31qh17cqo1_500_large

Tumblr_lg555wingw1qghckmo1_500_large

Tumblr_ligi0zdb451qced30o1_500_large

Tumblr_lg7xbtlzty1qejxw9o1_500_large
/jojjo

Sista perioden



Idag började min femte period, vilket betyder att efter denhär perioden blir det sommarlov. Det känns att sommarlovet är snart här ju! Denhär perioden innehåller för min del modersmål, finska, engelska och spanska. Det blir mycket språk och bland annat matematik och filosofi, jobbigt!

//emppu

jessica , miley , amanda






/jojjo

Hemma från den stora staden

Hejsan, har ni haft ett bra veckoslut? Det har iallafall jag! :)
Det har hänt mycket men nu måste jag börja packa upp resväskan, börja göra läxor och ta hand om allt möjligt. Men jag lovar att bilder och text kommer genast då jag hinner. Plus bilder på shoppingen också såklart.

kram!
emppu

Pump up the volume


Sweat - Snoop Dogg ft. David Guetta

Mycket bättre än den orginal!

//emppu

Godmorgon från H:fors

Godmorgon!
Vi har stigit upp klockan halv 8 idag och farit ner och ätit morgonmål, gott var det verkligen. Nu ska vi upp till hotellrummet och vila oss en stund, fixa oss klara och sedan fara ut på stan och shoppa! Hoppas vi hittar mycket.

Hälsningar från helsingfors
emppu&jojjo

Frågestund!



Nu när vi åker bort ett par dagar så ska ni passa på och bomba oss med alla sorters frågor!!! Skola, vänskap, kärlek, smink, privata frågor... ja vadsomhelst! :)

//emppu&jojjo

packar


Jag älskar att packa, de e jättekul men jag lyckas alltid packa ner alltför mycket och helt önödiga saker! Men tänk om man skulle behöva så e de ju bra att ha med heh. Nu ska jag nog packa färdgit och sedan gå o sova, sov gott !
/jojjo

Jag är redo

Var just ikväll och köpte frystorkade jordgubbar, mörkchoklad, frezza kaffe och fenix "må bra" dryck, så nu ska jag nog klara av resan dit! Tåget far från vasa redan kl. 6.22 på morgonen, kommer att bli jobbigt att stiga upp men lätt värt det. Jag ska försöka glömma bort skolan och alla tråkigheter. Jag ska helt enkelt bara njuta. Jag ska äta precis vad jag vill och göra vad jag vill (nästan, hah!) Jag kan inte förstå att vi far redan imorgon, men det ska bli otroligt skönt. Vi kommer inte att ta med någon dator men det kommer säkert att dyka upp något inlägg iallafall.



kramar
emppu

the day has come






Ah äntligen imorgon smäller det! Nu ska jag iväg till stan och köpa lite tidningar och något att dricka på tåget imorgon, dehär ska bli så kul, jag har längtat så mycket på att få gå på stan med solen i ögonen och äta macarons och bara ta de lugnt. Va underbart + att jag har världens bästa resesällskap också !
/jojjo

I'm so happy

På morgonen kändes det som att den här dagen skulle bli dålig men så fel jag hade!
Fick ut ett prov som gick hyfsat men nästa period ska jag nog försöka läsa mer. På modersmål så hade ingen lärare så vi skrev ett referat och sedan var man ledig. Imorgon byts perioden, ska bli skönt med andra ämnen nu. På gymppan hade vi muskelkonditionstest som gick för första gången bra. Kanske tiden jag spenderat på gymmet ändå har lönat sej? Hoppas bara jag inte får träningsvärk.
Nu ska jag snart börja packa, jag har inte börjat än, hihi.

//emppu

Feelings

//emppu


Egengjord kosmetika

I första kursen av kemi så får man på slutet göra egen kosmetika, de var jättekul och inte alls svårt!
Om ni vill ha receptet på något av dessa produkter så fråga i kommentarsfältet :)


"läppomada", alltså läppbalsam med jordgubbssmak och en söt elefant tvål som doftar greip (stavning? en citrusfrukt är det)


i burken så finns det bodyscrub med mandarindoft!

kram
emppu


net-a-porter

Reed Krakoff 

Miu Miu 
WOW!
/jojjo

my head is about to blow




yes nu har febern sjunkit lite mera igen men jag har en hemsk huvudvärk o burana hjälper inte alls men jag ska nog bli frisk tills fredag, de hoppas jag iaf! Tog en promenad med hundarna till mamma för internet funkar inte hemma som jag redan skrev igår. Lite senare ikväll måste jag nog börja tvätta lite kläder o skriva en massa lappar så att jag inte glömmer allt, nu ska jag kolla på keeping up with the kardashians och dricka te, once again.
/jojjo


Black & White again

Före:




Inte så fräscha.

Efter:




Nu ser man att skorna är svarta och vita iallafall.

Det är väldigt enkelt och går supersnabbt om man vill fräscha upp sina skor.
Ta en gammal tandborste och tandkräm. Jag hade tandkräm "som gör tänderna vitare", alltså innehåller slipningsmedel. Vet inte om det är någon skillnad på vilken tandkräm man använder. Men det är bara att borsta på de vita delarna och skölja efteråt med vatten!

//emppu


En fråga

Anonym om Riksdagsval 2011:
kanske vi ska rösta på nån som håller finland svenskt? varför tror du att unga är bättre? -.-

Svar: Tack för din fråga, den uppskattas!
Politik är alltid en känslig fråga att diskutera och eftersom jag inte kan så mycket om politik ska jag inte skriva så mycket eftersom jag inte vill att någon ska tolka det på ett felaktigt sätt. Till din fråga: Alla får rösta som de själv tycker bäst. Själv tycker jag att det är en rikedom att kunna både svenska och finska. Finland är ju trots allt ett tvåspråkigt land. Jag tycker verkligen inte att Finland ska bara ha finska som officiellt språk. Eftersom dethär med att svenskan borde slopas i skolorna är aktuellt tycker jag att vi finlandssvenskar ska försöka vårt bästa att fortsätta få ha våra rättigheter, t. ex. service på svenska. Jag hoppas verkligen att vår situation inte försämras, kanske den t.o.m förbättras i framtiden?

Unga är bättre? Det har jag inte skrivit, jag skrev: Vi unga ska ju rösta på kandidater som kan hjälpa just oss unga. Sedan så vet jag ju inte hur gammal du själv är. Kanske du tycker om man 20 år+ är ung eller om du tycker 45+ är ung. Men alla förstår ju att de oss unga de ska satsa på eftersom det är ju vi som är framtiden!

kram
emppu


Väckarklockan krånglade

Hej!
Igårkväll gick jag och lade mej redan kl. 23.30 men jag lagade väckarklockan att ringa tidigt så jag skulle hinna läsa på provet. På morgonen vacknar jag av att jag hör min lillebror, det betyder att jag försovt mej rejält, eller iallafall ganska mycket. De blev bara att slänga på mjukisbyxorna och sminket, som tur var så hade vi pyjamasdag i skolan, så det gjorde inte så mycket hur man var klädd och om man var lite rufsig i håret.
Lämnade och talade med Heidi en stund i skolan och sedan gick jag hem. For också till stan och köpte 2 böcker som jag behöver tills nästa period, sedan till gymmet.
Ska ta en dusch nu, mer inlägg kommer senare ikväll (om jag hinner) :)

kram
emppu

2 weeks


Igårkväll hade jag 38.6 feber och idag på morgonen hade den sjunkit till 38 så jag kännde mej som en död korv men jag kunde inte stanna hemma hela dagen för vi hade samhällsprov, som gick åt skogen riktigt ordentligt men man kan ju försöka en gång till sedan på omtagning, får se. Efter provet for jag hem och då funkade inte internet hemma så jag for till mamma. Internet kommer inte att fungera på två veckor där hemma så jag ska fixa några tidinställda blogginlägg, mina dagar kommer väl nog ändå inte handla om så mycket mera än: skola och gym that's it. De kan hända att jag kommer hit till mamma och laddar upp lite blider från veckoslutet. Nu ska jag ta en stor kopp honugste och två burana och kolla på nyaste avsnittet av desperate housewives (äntligen, jag har väntat i en evighet !) men vi ses om två veckor !
ha de bra för de kommer jag !
/jojjo


people change

Tumblr_li4uxh63wp1qbpwzeo1_500_large
fy vilken dag! Jag har haft en hemsk huvudvärk hela dagen och sjuk hals  så då jag kom hem från skolan tog jag två panadol och så for jag till gymmet på bodyattack och spinning o de hjälpte ju inte direkt så nu känner jag mej som en död fisk och så har ja en massa kvar att läsa till provet. Wää jag blir alltid sjuk tills något roligt händer och nått som ja har längtat till. Nej, jag ska inte bli sjuk. Ska dricka en massa vatten och honungste o vara frisk tills fredag så de så. De värker överallt och jag e så trött, vill bara krypa under täcket o sätta mitt sjuka huvud på alla underbara kuddar och sova. Men nu ska jag ta o läsa några sidor samhällslära och sedan gå o sova !
/jojjo


Waiting for you

Tänkte bara skriva ett sista blogginlägg för ikväll, sedan måste jag stänga av datorn. Facebook, bloggar m.m. bara uppehåller mej från att läsa till provet, suck.


bild från tacokvällen

//emppu

4 april

Första dagen på skolveckan avklarad! Skoldagen gick ovanligt snabbt för att vara en måndag. Ja just det, vi fick ju "rösta" på kandidat till riksdagsvalet också. Undrar hur resultatet blev och hur många som ens röstade :)


Snart ler jag nog inte mer då jag ska börja läsa på samhällslära...

//emppu

X

love that jacket!

så snygga skor , älskar den klumpiga klacken på jeffrey cambell skon nere till höger.
uhlala

hur underbar är inte jackan , ja dör !
/jojjo

Take me, ta-ta-take me


E.T. - Katy Perry ft. Kanye West

Jag bara väntade och väntade att musikvideon skulle komma till denhär låten och nu har den äntligen kommit! Kolla videon ända till slutet eftersom slutet är ganska så oväntat.

kram
emppu

buenos días

5556239327_fc4b2fa655_z_large
Jag vaknade kl elva av mej själv, de e de skönaste då man vaknar av sej själv o faktiskt orkar upp. Nu har jag ätit två äggmackor, druckit en stor kopp te och ringt min söta fammo. Jag ska nog läsa på samhälls en stund nu och så går jag upp för backen till fammo, ha en bra söndag!
/jojjo

Godmorgon!

Tog en riktigt lång sovmorgon denna morgon, känns bra! Nu efter en kopp latte & en tallrik gröt så ska jag börja städa mitt rum, det måste helt enkelt göras.



//emppu

vitamin well




huh hej nu har jag pluggat i 5 timmar på samhällslära o jag kan säja att inget fastnade så imorgon tar jag nya tag! Sedan då jag hade läst så blev jag störd på att alla kläder bara faller ur skåpet då jag söker något så jag drog ut precis allt o ordnade mina klädskåp o kastade bort lite gammalt o fult. Nu är de luftigt och bra igen så nu kan man börja fylla på igen, weeo! Nu ska jag kolla på lite tv, jag tror de kommer nån bra film ikväll eller jag hoppas iallafall, ha de bra !

Riksdagsval 2011

Hej, tänkte bara påminna er som är över 18 år att kom ihåg att rösta i riksdagsvalet. Datumet är 17 april om jag minns rätt men man kan ju förhandsrösta också om inte hinner på just den dagen.
På måndag i skolan så ordnas det så att alla vi som är omyndiga också ska få testa på att rösta. Själv var jag inte alls intresserad men efter valdebatten som vi fick lyssna på fredag märkte jag att även fast jag inte kan så mycket om politik så vill jag inte att det ska sitta fula, gamla gubbar där som bestämmer om saker och ting!
Vi unga ska ju rösta på kandidater som kan hjälpa just oss unga, de förstår bättre hur vi tänker och tycker om de själva inte är från stenåldern. 
Jag hade en aning på vem jag skulle rösta på men jag var inte riktigt säker. Som tur var finns det tex Yles valkompass, där man kan göra ett relativt snabbt test och se vilken kandidat som passar en själv bäst. Testet hittar ni HÄR 
Testet fungerade verkligen jättebra för mej. De bekräftade mina "aningar". Så nu har jag bestämt vem jag ska/ skulle ha röstat på.

//emppu


love

dreamshoes 2
ah ja bara älskar dom klumpiga mönstrade klackarna i vänstra hörnet , wonderful!
/jojjo

-

Blev ni nå lurade igår? Själv blev jag en gång bara som tur!
Nu känner jag mej jättetrött. Tror nästan jag ska fara och sova en stund, har sömnbrist! Jag har nåt skräp i mitt högra öga, de har irriterat mej hela dagen... vilka problem jag har, hah!



puss
emppu

ay ay ay ay


På morgonen vaknade jag o så slog de mej herregud va e klockan o så kollade jag o den var 09.41! iik jag hade försovt mej två timmar och vi skulle vara o hämta emppu och sedan till gymmet på spinning kl 10.15 men de blev ju inte av så vi for på body istället, åh va besviken jag blev på mej själv, blä. Nåja nu har jag varit i duschen och läst elsas mode i 2 timmar, ja  i 2 hela timmar (!) fastnade helt o sedan kom jag på att jag måste läsa på samhällslära så jag har väl inget annat val än att ta fram samhällsläraboken, häfte och penna o börja plugga!
/jojjo


Movietime

Nu blir det filmdags, ska se Saw 5 och sedan ska jag faktiskt gå och sova, är jättetrött. Undrar om jag kan somna efter filmen?


"Live or die - make your choice"

//emppu


I like to do it do it


daisyhunnybunny.
Efter skolan så låg jag bara på soffan och softade och sedan for jag till gymmet med emppu och så lagade jag en smoothie efter det. Nu sitter jag o ska kolla på two and a half men (heh, har brist på serier att se på!) och äter en chokladmuffins, yumyum!
/jojjo


It's t-shirt time!

Jag hade tänkt vara riktigt lat idag men jag for nog till gymmet iallafall i en timme. Märkte idag att tredje säsongen av Jersey Shore har kommit. Är lite efter säkert men nu har jag en ny säsong att se på, jippie. Tycker inte serien är speciellt bra, men jag sitter som fastklistrad, haha!



//emppu

1 april

Det är fredag idag, min vecka har gått jättesnabbt men de ska bli skönt med veckoslut. Idag övade alla vi som har musikkurs 2 på sångerna vi ska sjunga nästa fredag. Tyvärr så kommer jag själv inte att sjunga då eftersom jag är i helsingfors. Japp, om en vecka sitter vi i tåget, yey! På samlingen så fick vi lyssna på valdebatt, det var intressanstare än vad jag trodde. Förstår mej inte så mycket på politik.
Nu har jag ätit sallad och blåbärskvarg. Jag har verkligen fastnat för att äta sallader nu, men de ska nog innehålla något kött också :)

Har ni lyckats med era aprilskämt? Jag försökte, men jag kunde inte hålla mitt ansiktsuttryck normalt, har dåligt pokerface!
emppu

RSS 2.0