sista dagen i januari

Skönt att inte ha så mycket läxor tills imorgon. Skippade att läsa på engelska och kollade istället några avsnitt av gamla "ugly betty". Ska snart borsta tänderna o gå och sova, det är ju en ny dag imorgon!

kram
emppu

fab four










basic tisdag , efter skolan till stan o köpa shampoo,balsam och värmeskydd från emotion o sedan till gymmet på step&body o lite eh väldigt lite engelskaplugg har ja hunnit med också.
/jojjo

let me see that smile

Untitled

ja kollar på hotell i helsingfors till sportlovsveckan o så ska ja läsa på engelskaprov också , blä.
/jojjo

Lite shopping

Bilder på vad jag köpte i lördags. Ska försöka blogga det bästa jag kan fast jag inte har egen dator + jag har 3 prov denna vecka (2 kvar)


ansiktsmask o ansiktsvatten från lumene, shampo o balsam från aussie


puder och ansiktskräm från lumene. Det är den enda krämen som hjälper mitt ansikte från att inte falla sönder typ, jättebra nu på vintern om ni har torr hud! body scrub från body shop, luktar så gott. Man fick 2 mascaror för priset av en i anttila. Maybellines ger fylliga fransar snabbt på lata morgnar.


söt tröja, perfekt till sommaren från H&M


svart vanlig kofta, h&m


sen julklapp från skottland, tack!

//emppu

3 favoriter






nu ska ja nog krypa under täcket så att ögonpåsarna inte hänger till knäna imorgon , sovgott!
/jojjo

Lill kusinen

Igår for vi som sagt till fammo&faffa. Kusin Ethan hade växt jättemycket sedan senast vi sågs. Två tänder hade han fått och ville stoppa allting i munnen eftersom han håller på och få fler tänder, en liten gullig dregelmaskin! Han är så söt ♥




i faffas famn

//emppu

Rosso

Lite bilder från igår från stan:






nam!




limeyoghurtglass & brownie glass med sitrunmascarponekräm

//emppu

All I want to say is that....


Michael Jackson - They Don't Care About Us

Åh, jag tycker verkligen om hans låtar, he's the king of pop!

//emppu

let me take you to my wonderland

Vview_large
Jag vaknade kl 11 idag, verkligen tidigt om man tänker på att jag brukar vakna kl två, tre-tiden på söndagar. Åt frulle o kollade lite pretty little liars.
Söndagar e till för att ta de lungt o fara till gymmet men denhär söndagen ska man läsa på matte också, inte så kul men sånt måste man också göra. Nu ska jag tvätta lite kläder o ta en promenix med doggisarna o sedan senare drar jag till gymmet.
/jojjo

X

Untitled

/jojjo

NU!

Kourtney Kim Take New York Ratings Premiere Promo Poster
+ glass!
/Jojjo

I'm not your toy


Steg upp kl 8 o fixade mej lite o kollade på tv en stund o for till simhallen för att sarah hade simtävling idag. De va varmt som bara den o jättemycket människor, men de va riktigt kul att hänga där ett par timmar. Sedan for jag till fammo o där har jag varit hela dagen, nu blir de en promenix med hundarna !
/jojjo


Hunnit med gym, shopping och mat

Hej! Huh, denhär morgonen så for jag på spinning och body i gymmet. Sedan bytte jag om och sminkade mej o efteråt blev de en ostburgare så jag inte skulle svimma av hunger. Inte bra mat jag vet men vad gör man. Sedan hittade jag faktiskt lite kläder + underkläder. Mötte upp mamma och köpte ansikts och kropps produkter och sedan for vi till Rosso och åt god mat. Kameran kom med så jag har nog lite bilder, men de kommer senare! Är jättetrött nu efter lång o rolig dag men nu måste jag börja avsluta detta inlägg för vi ska till fammo & faffa där jag äntligen ska få träffa min faster och söta kusin Ethan :)

kram
emppu

Early

Godmorgon! Javisst, jag är uppe tidigt idag fast det är en lördag. Om mindre än en halvtimme far jag till gymmet. Sedan ska jag fixa mej där för en gångs skull eftersom jag sedan ska möta upp mamma i stan. Får se om jag kommer hem med något, funderar iallafall köpa ansiktsvatten och creme.

//emppu

cute

Untitled
/jojjo

Black hole

Ursäkta för min uppdatering, eller egentligen bristen av den! Nu är det så att min egen dator har fått virus fast jag har ett virusprogram så kunde de inte få bort viruset. Alla andra gånger har de lyckats men nej inte denna gång. Ska troligtvis föra in datorn på fixning imorgon och jag hoppas de hittar problemet snabbt och att de sker smärtfritt. Kan hända att de måste radera hårddisken = alla mina bilder försvinner som jag har på den datorn, förlorade minnen... som tur är så lyckades jag spara lite bilder åtminstone. Känner mej inte så glad just nu men hoppas på det bästa!


på denhär datorn hittade jag denna bild

//emppu

happykid


uh vilken skön dag, på morgonen for vi till kuntsi museum från bildkonst o de var faktiskt ganska chill. De var Viljo Rewell o Ola Kolehmainen (tror jag iallfall, rätta mej om jag har fel) o de va faktiskt ganska intressant. Sedan tillbaka till skolan på samling, engelska och hälso. Efteråt kom jag hem, åt snabbt, bytte om o for till gymmet o hängde i salen en stund före RPV med emppu. Nu har jag kommit hem o såg att de fanns en frappuchino kvar i kylskåpet, helt längst bak har de gömt sej för mej, uhlala nu ska jag dricka den o kolla på de nya avsnitten av 90210 och gossipgirl och alla andra serier som man har väntat på att ska komma på nätet. De har börjat komma igen efter nästan 2 månaders paus!
/jojjo

Just me?

Halloj, på musiken idag skulle vi sjunga a capella. Lite svårt eftersom de var bara jag som sjöng alt stämman men det helt okej. Skoldagen gick snabbt o nu har jag bytt om till träningskläder och ska snart till gymmet. Ska bli skönt eftersom jag inte hunnit på hela veckan :)

//emppu

It's Friday tomorrow

Tände lite ljus i mitt rum, mysigt! Jag gillar Ikeas ljus, de har en svag doft av vanilj. Tills imorgon har jag inte så farligt mycket läxor vilket är skönt eftersom jag är trött. Ska blanda ihop något gott och njuta en stund.









kram
emppu


Hårt arbete lönar sej

Tog historiaprovet på talang, får se vad det blir för vitsord. Fick ut biologi provet och jag kunde inte bli mer nöjd! Är så glad att jag verkligen lyckades, de var inte många som fick bra vitsord i vår klass men jag hade verkligen försökt läsa till provet och det verkar ju som att det lönade sej lite. Nu har jag bråttom, ska fara på baslektion, bloggar senare!

//emppu

message to the banana

22435_1338496899828_1153297304_1057997_7487342_n_large

164844_468807068914_161162533914_5781235_1510195_n_large
ganska skön skoldag endå fast jag inte brukar gilla den då jag har fysik, kemi, matte o gymnastik men de gick helt okej idag o provet gick ju inte riktigt som jag hoppats. På gympan så skrinnade vi o de e så skönt, de påminner mej om va jag brukade älska förut. Ska kolla på little liars en stund o så behöver jag inte ta bussen för jag får skjuts av mamma till gymmet så jag har 40 min extra tid för chill!
/jojjo


pretty little liars



Jag började kolla på pretty little liars för nån dag sedan de e verkligenbra eller jag gillar denhär serien! Den e lite gossip girl-aktig eller njae jag vet inte men de e bra, bara som ett litet tips ifall ni har tråkigt.
Ska dyka i kemiboken en stund igen o gå o sova snart, eller de blir väl tidigast kl 23.
/jojjo

den humorn man har då man är trött

Huh, mina onsdagar brukar vara ganska långa men de är alltid roliga och denhär dagen var inget undantag! Kom lite tidigare till skolan idag eftersom jag fick skjuts av pappa men de var inte så farligt. Historia prov har jag by the way imorgon... ah, får se hur de går, man ska inte sörja/klaga så mycket förrän man fått sitt vitsord.
Annat? Jo, på matte så började Sarah berätta ett skämt mitt i teoriundervisningen, fick verkligen anstränga mej att hålla mej från skratt, tårarna bara rann alltså, haha. Efter skolan så var det bara att traska iväg till musikteori, vår grupp blir bara mindre o mindre, ensam tjej i killgänget men det går bra.
Mycket skratt idag i skolan, nu lever jag nog länge om skratt förlänger livet. Ska försöka hålla mej positiv även om det är lite jobbigt just nu.

//emppu

Damage

Hej! Mer uppdatering om ett tag, har så mycket att göra just nu! Ursäkta :)

kram
emppu

bim bada boom




Jag har inte sovit alls inatt, har haft så himla sjuk mage o jag fattar inte varför jag har haft sjuk mage lite sådär on off hela tiden på sista tiden så jag borde no kolla upp dedär snart. Och vilken migrän på morgonen, jag såg inget alls, allt var helt suddigt o de kändes som att huvudet skulle sprängas. Så har jag tydligen sträckt nån muskel i ryggen/nacken för de tar så otroligt sjukt i nacken o i halva ryggen då jag lutar huvudet snett bakåt åt vänster men aja de blir nog bra efter några panadol o icepower gel. Annars har jag vilat o läst på kemi i 3 timmar jag kommer ihåg nått iaf så hoppas jag blir godkänd i provet imorgon, nu ska jag kolla på lite heroes o läsa på lite kemi också.
/jojjo

ay ay ay ay

Tumblr_lfkgq3ndd61qbddyzo1_500_large

Tumblr_lfl79uhuqd1qealeno1_500_large

Tumblr_lflg9vwkog1qeeqaho1_500_large
denhär dagen har varit helt okej faktiskt men de var ju inte så roligt att gå hem o sedan tillbaka till skolan på mattestöd men jag behöver verkligen all hjälp jag kan få i matte för jag e så jävla dålig på matte. Försov mej 2 timmar idag också så jag missade engelska men de e väl inte så farligt. Efter mattestöd så tog jag bussen in till stan o gick igenom lite butiker o så for jag på step&body och hoppade runt i salen en stund också, nu har jag varit i en skön lång dusch och jag ska kolla på lite heroes o sedan läsa på kemi, godnatt!
/jojjo


Mä tarjoon, sä maksat

Efter skolan så gick vi som sagt till jojjo och åt mellanmål. Vi hann vila oss lite och så lyssnade vi på låten "selvä päivä" av Petri Nygård. Den har fastnat i mitt huvud, hahah. Om du vill lyssna på låten tryck HÄR
For tillbaka till skolan på matematikstöd. Synd att vi bara gick igenom såndär basic men det är alltid bra med repetition. Nu väntar läxhögen, bäst att börja ta itu med den.


meningslös bild... men tagen med nya kameran!

//emppu


I want to dream about you

Nu några bitar av Marabous 70% cocoa raspberry choklad, mmm. Mörkchoklad är så himla gott! Eller är det bara mjölkchoklad som gäller för er? Snart tvätta ansiktet och gå och drömma om proteinsyntesen, cellandningen och mitosen.
Slutar halv 14 imorgon, far troligtvis till jojjo efteråt och sedan tillbaka till skolan, pust.

//emppu

you can run but you won't come far

uhalala

Fysikpluggat massor. Jag har för mycket tankar i huvudet, kan inte tänka. Jag kan inte nått om fysik, provet kommer gå åt skogen de e jag helt säker på men jag ska försöka läsa nu o gör mitt bästa imorgon!
/jojjo

Monday

Hejhej, startade måndagsmorgonen med hårinpackning o bodyscrub. Var riktigt pigg början av skoldagen dock mot slutet så blev jag trött. Imorgon har jag biologiprov kurs 2. De är lite pirrigt eftersom det är första provet för denhär perioden och för att jag inte läst 1a kursen. Håller tummarna för att de ska gå så bra som möjligt eftersom jag vill inte skriva om provet eller gå kursen pånytt.


Är väl kanske inte såhär glad när jag ska börja läsa...

//emppu

Fruktsallad

Har skött min lillebror ikväll. Skönt då han ändå är så pass stor så man behöver ju inte "vakta" honom. Fixade fruktsallad också, har inte ätit det på ett tag så det var riktigt gott!








//emppu

Söndag, redan!?

Godmorgon! Sovit ut idag, steg upp kl. 11, kollade 2 avsnitt av en serie. Städat och tvättat lite kläder. Känner mej stressad nu över läxor och prov, hoppas jag hinner med allt. Får väl missa gymmet ikväll om inget annat...
Nu ska kläderna på och sedan ska jag sätta igång!

//emppu


it hurts my eyes








Ah vilken skön helg. Igår blev de ingen morningspinning utan jag for bara på body sedan blev de fysikplugg, läxor o sånt skit. Och så har jag gått på ett x antal sköna promenixar med hundarna o mamma. På kvällen kollade jag på avatar med familjen. De e riktigt skönt att bara ta de lungt o kolla en film med familjen så jag orkade inte sitta på datorn heller så men nu ska jag läsa på fysik en stund till o dra iväg till gymmet senare på zumba och tbc.
/jojjo 


Osminkad idag

Hej! Skönt att få gå runt hemma osminkad hela dagen. Mitt ansikte har kännts väldigt torrt på sistone och huden på näsan har "fjällat" lite. Usch inte fräscht! Min hud är så himla känslig, blir lätt röd osv, osv... Har ni tips på någon dunder ansiktsmask? Helst en djupt återfuktande som inte kostar skjortan? :)


just nu använder jag lumenes mask 1 gång i veckan, helt okej tycker jag.

//emppu

You know what it is, aha


Black And Yellow - Wiz Khalifa

//emppu

En bra start på dagen

Sov till prick klockan 10 idag, så skönt! Sedan for jag på body på gymmet. Har faktiskt lite träningsvärk, ganska så skön känsla faktiskt, för då vet man ju att man faktiskt gjort något o inte bara slappat(?) på gymmet! Nu är jag huuungriig, ska fixa 2 smörgåsar och oboy :)

puss
emppu

everybody loves beatiful shoes,right?

Untitled

/jojjo

X


Efter skolan for jag till butiken och sedan skjutsade mamma mej till stan o där köpte jag några nödvändigheter. For till gymmet på rpv o så hängde jag i salen med emppu en stund också, sedan efter gymmet så tog jag hundarna o gick till fammo. Åt plättar o kollade på let's dance, riktigt mysigt att vara med fammo en kväll. Nu sitter jag här med nivea clear-up strips, ni vet domdär vita plåstren som renar porerna. Snart ska jag krypa under täcket för jag ska på morningspinning och body på morgonen, goodnight!
/jojjo


This weekend

Jag kommer att ta en lugn helg. Provveckan börjar nästa vecka så jag ska verkligen försöka läsa på veckoslutet, försök hålla tummarna så att jag lyckas med läsningen! Varvar läsningen med träning och god mat, låter ganska så bra. Ska fara och se på Let's dance nu.


en bild från i somras. Är jättesugen på chili&lime mat just nu, det är så gott!

//emppu

Ont i magen

Jag gillar verkligen musiklektionerna, fast vi håller på med musikhistoria som inte är så roligt, haha! Sista lektionen kändes jättelång och ögonen ville inte hållas öppna, ont i magen hade jag också. Genast då jag kom hem åt jag en värktablett och sov i 1 ½ halvtimme sedan kändes min kropp helt okej så for jag till gymmet där jag träffade jojjo. Nu efter ett gympass känner jag mej pigg & glad, wow vilken förändring alltså!

kram
emppu

eyeballs stuck on replay

ah

helt kul jumppatimme och så blev de en promenix med hundarna o på gymmet step and body o lite i salen.  Jag e så trött på skolan man har bara en massa läxor o blä denhär perioden har varit ett helvete verkligen men nu håller jag på att somna på datorn så nighty nighthy!
/jojjo

Because I am worth it!

Varit en lång, låång dag idag men faktiskt rolig! Skolan var nog helt som vanligt, på gympan spelade vi "fotboll" med en superstor boll och sedan lite basket. Sedan blev det lite jobb, kom hem i en halvtimme, slängde basen på ryggen och for iväg på baslektion. Nu förtjänar jag att vara ett par timmar på datorn och så ska läxor göras. Måste ju hinna med några timmar sömn också!

//emppu

sweet dreams


/jojjo

I just want to stay here forever


hårspray, hårmousse, sockor, pyamas x 2, leggings, jeggings, hårband och concealer.
Underbar dag, en timme kemi och en spanska o sedan till vasa teater o se ängland, den var inte så bra men bättre än att sitta i skolan. Efter teatern gick jag hem o gick en lång promenix med hundarna i snön o dammsugade hela huset. Sedan kom mamma o hämtade mej o vi for till stan, vi var till waynes på en latte och en chickenbagel njoms och efteråt gick vi runt på stan en stund. Nu har jag kommit hem o varit i duschen o nu ska jag se på lite kardashians o dricka te.
/jojjo

There is one in all of us

Kollade just igenom i arkivet januari 2010, kul och se hur man tänkte och vad man skrev egentligen. Jag skrev att jag hoppades 2010 skulle vara full av möjligheter och det var sant. Till exempel valde jag att välja gymnasium istället för någon yrkeslinje och bestämde mej att om jag vill lära mej spela bas fast jag är såhär "gammal" så kan jag f*n göra det, om jag själv vill!


januari 2010

Jag kan mycket bra tänka mej att om jag skulle få chansen och stå med huvudet ut genom ett såndär hål skulle jag ännu iår göra likadant och ivrigt skrika till jojjo att fota mej, haha :)

//emppu


Inte mer snö, tack!

Det hade kommit så mycket snö ner på natten så nu får de lov att vara nog!! Nej, usch, inte kul alls. Tyvärr kan jag säja att jag blev besviken på teaterpjäsen "Ängland". Det fanns nog en hel del bra grejer men som helhet så var den inte imponerande. Annars tycker jag nog att vi från skolan brukar fara på bra pjäser, men inte denna gång. Det drog lite ut på tiden också, inte kul eftersom jag fick jättebråttom. Kutade iväg till piffi o köpte en halvmogen banan så inte min mage skulle kurra på teorin.
Nu är jag trött efter en lång dag men nu ska jag börja göra läxor + packa gymnastikväskan.

kram
emppu

bloggtorka

love-ness
iphonen har jag redan men resten på bilden skulle sitta riktigt bra vet ni, så vackert o enkelt.
Samma basic dag igen, bussen till stan efter skolan o till gymmet på step and body, de va askul! Nytt program så de va riktigt bra, annars har jag nog bara läst på kemiförhöret som vi har imorgon. De kommer gå åt skogen eftersom jag fattar inte mej på bollar o streck o va de betyder. Imorgon är de en ganska chilldag bara 2 timmar i skolan o sedan teater resten av dagen o sedan kanske jag ska till stan med mama eller så blir de bodycombat på gymmet, njae jag vet inte får se. Nu ska jag nog dra täcket över mej o läsa på kemi fast de skulle vara mycket roligare att kolla på lite kardashians o äta chocklad men man får inte alltid som man vill.
godnatt!
/jojjo

Schema



Såhär ser mitt schema ut imorgon!

//emppu

You know how it feels

Jag for till stan efter jag varit hemma en stund. Hämtade kontaktlinserna, kikade snabbt in i H&M och for sedan till gymmet och var i salen. Hemma lagade jag nudlar med tonfisk (konservburk) + sallad, gott!
Imorgon ska vi på teater från skolan. Pjäsen heter "Ängland", jag hoppas den är bra.


då jag ser denhär bilden, längtar jag tillbaka till helsingfors. Kanske, kanske skulle man kunna åka ner på sportlovet?

//emppu

två, two, 2

Skoldagen började med att skriva uppsats. Gjorde en liten miss, skrev långt över vad man egentligen fick, som tur var så var det inte så farligt. Idag fick vi också blanketten var man ska välja vilka kurser man vill läsa nästa höst, då jag går på tvåan... jag vet inte vad jag ska välja! Slutade halv två idag, kom hem och ätit två kanelbullar. Nu har jag skrivit ordet "två" på alltför många ställen i detta inlägg ser jag :)

//emppu


Desperate...



Jag hoppas verkligen ni inte missat serien Desperate Housewives! För er följare så håller ju säsong 7 på för fullt. Ni hänger väl med i serien? Själv kollar jag på datorn men de kommer ju nog också på tvn, beror ju på om ni kollar från sveriges eller finlands kanaler vilken tid de kommer. Vad kommer att hända på Wisteria Lane denna säsong?

//emppu

A=T, C=G

Slutade lite tidigare i skolan så när jag kom hem började jag steka broiler. Gjorde en sallad av: sallad, gurka, majs o broiler. Hällde dock i misstag en massa svartpeppar i så nu är det starkt! Är inte bra på att laga mat som sagt :)

//emppu

this is all I want to do


Vilken skön dag, steg upp kl halv 13 o åt frulle med mama. Gjorde tacopaj med mamma  o hoppade i gymkläderna och for till gymmet på zumba,tbc och bodybalance + strech 90 helt underbart uhalala. Nu ska jag göra klart min labbraport som jag helt glömt bort o kolla på lite kardashians o gå o sova, jag hatar måndagar.
/jojjo

Pictures from yesterday

Vi kom på att de skulle vara roligt och fara och äta någonstans igår. Sagt och gjort. Med oss joinade också Heidi o Emma. De var jättetrevligt och tiden gick så fort, vi satt kanske där i 3 timmar!? 
Här kommer bilder från igår: 


heidi & emma


gulligt!


vad är det man ska salta egentligen? och  ett halvt kg tydligen också...




skratt!




jag försöker få med jojjo på bild men hon ville inte riktigt...


hihi

//emppu


perfection

Untitled
/jojjo

Yow!


Bob Sinclar ft. Sean Paul - Tik Tok

//emppu

Glasögon

Hej! Som sagt så har jag fått nya glasögon. Det är på tiden eftersom jag haft mina förra bågar ganska länge tycker jag. Jag tycker det är ganska stor skillnad från de förra men jag blir nog säkert van snart. Jag växlar mellan kontaktlinser och glasögon, det är bra för mej att variera lite.



såhär ser de ut!

//emppu


My heart is beating

Om mindre än en halvtimme kommer jojjo och plockar upp mej. Vi ska till rax med ett par vänner. Skriver mer sedan då jag laddar upp bilder från ikväll! Ha en bra lördag ♥


förrsten, första bilden med mina nya glasögon!

kram
emppu


Kameraproblemen är lösta

Kamerabatteriet är på laddning inför ikväll. Jag och jojjo kom fram till att det är bra att jag också har en systemkamera för då kan vi turas om att släpa med kameran på olika tillställningar. Onödigt att ha med 2 kameror liksom... Roligt att vi har planer inför ikväll, inget superspeciellt men nu ska jag börja fixa mej :)


//emppu

where the magic happens

classics

Jag steg upp klockan 8 o var superpigg så jag tog en promenix med hundarna o drog till gymmet på spinning och body. Salen var helt full. Varit i duschen o ätit frulle med mama o ska småningom börja fixa mej, de kan ta en stund för jag har en väldigt dålig hårdag, superdålig. Alla lockar kommer i ansiktet men vi hörs senare!
Nu:kourtney and khloe take miami och en stor kopp honungste!
/jojjo

15 januari

Godmorgon! Lördag idag. Snart ska jag fara till lady line på ett body-pass. Hörs senare!

//emppu

*Gäässp!

puss
emppu


freedom


Helt normal fredag igen. Efter skolan med bussen till gymmet så var jag i salen en timme o så for jag på rpv o nu har jag varit i duschen. Mamma har lagar varma smörgåsar så nu ska jag trycka i mej 2 såna o kolla på kourtney and khloe take miami, ha en riktigt skön fredag allihopa för de ska jag !
/jojjo


Ah, veckoslut!

Hellou! Tur att det är fredag och veckoslutet är här. For efter skolan och fixade mina glasögon lite så de skulle sitta var de ska. Mitt problem är att min näsa är för liten haha. Sedan åt jag och chillade på datorn en stund. Bytte om och for till gymmet. Tog det ganska lugnt eftersom jag har lite värk i min vänstra fot och ville inte antränga den, vill ju att foten ska bli bra så snabbt som möjligt. Nu är jag förbannad över en grej men jag vet vad som hjälper: Painkiller - Judas Priest och snart blir de bra igen, grym låt! Tur att jag har upp håret i en hästsvans annars skulle jag väl slita av mej håret.


google

//emppu

Fick en impuls

Nu fick jag plötsligt lust att fara ut och fotografera. Typ snön, träd, mej själv och en massa saker men det kan jag självklart inte göra nu haha, men kanske jag hittar en ledig stund på veckoslutet. Efter att ha druckit en stor kopp honung&citron te, känner jag mej sömning, ska snart krypa under täcket.


gammal bild

//emppu


Engelska kommentarer?

"i love this site keep it up is nice and good keep it up is nivce and good"

"NICE AND WONDERFUL SITE"

Jag vet inte riktigt varifrån dehär engelska kommentarerna kommer ifrån eftersom då man klickar in på bloggen kommer en tom blogg upp utan inlägg, konstigt. Alltså inga bilder ingen text på bloggsidorna. Är det mycket sånthär pågång nu eller är det bara vår? :)

//emppu

Torsdag

Jag Överlevde skrinningen, kan inte förstå att det är sant, haha. Vad annat? Jo, min baslektion har flyttats så nu börjar jag ha lektioner på torsdagskvällarna istället, tror jag åtminstone. Något annat som också ändrats är att imorgon har jag inte bildkonst längre eftersom kursen tog slut, istället bli det musik på fredagsmorgnarna! Hade verkligen lust att fara till gymmet idag, men hinner dock inte.

kram
emppu

I see a window window window


Jag vill ha leo-ballerinas, har sett ett par i aleksi 13 men jag vill inte köpa dem nu då de är vinter men dom finns ju inte kvar på sommaren heller...
Väldigt tråkig dag har de varit o trög va den också, jag somnade nästan på engelska hörförståelsen o på kemi o nä alltså ingen bra dag för mej inte. Efter skolan for jag till gymmet på bodyattack o så var jag i salen en stund. Sedan kom jag hem o hoppade i duschen o började med stora högen med läxor. Har verkligen försökt göra matteläxan för en gångs skull(!!) men min idiothjärna vill inte sammarbeta så de for ju åt skogen. Imorgon har jag världens sämsta dag: fysik, kemi, matte och jumppa, alltså de låter ju superbra. Vi ska skrinna  på jumppan iaf så jag hoppas att vi inte spelar ishockey/rinkbandy va de nu kallas utan vi kan bara glida en timme eller två tack, o blä va jag e trött. Nu ska jag bara äta en jugurt o läsa lite elsas mode o gå o sova så sov gott!
/jojjo


I can't, I can't... Can I?

Jag har ganska mycket matteläxor tills imorgon och jag ska ta itu med dem efter dethär inlägget, det betyder att jag måste stänga av datorn för annars får jag inget gjort! Imorgon blir en jobbig dag i skolan. Jag har alltid råkat ut att torsdagens schema alltid varit jobbigt, vad kan det bero på? Kanske bara min otur...



Säjer godnatt till er redan nu!
emppu

Put your hands up


Like A G6 - Far East Movement

Först gillade jag inte låten men nu har jag helt ändrat åsikt!

//emppu

Tonika

Hej! Hade hörförståelse i engelska och skoldagen slutade med matematiklektion, det är väl som det ska vara... Efter skolan traskade jag iväg till musikteori och vi var ynka 3 personer på plats, kändes lite tomt men det var faktiskt intressant att lära sej nytt. Nu ska jag äta plättar med socker på!

//emppu

Weeooh




vinterskorna som jag köpte idag från Aleksi 13

//emppu


oh seasons come and go


Tiden gick så himla långsamt i skolan o jag tänkte somna en massa gånger, kanske ett tecken på att man ska gå o sova lite tidigare men man hinner ju inte. Efter skolan så for jag till stan och träffade som sagt ett par söta tjejer o så gick jag bara snabbt till emotion o köpte primer och ansiktsmask o babybalsam, sedan sprang jag över vägen till intersport o sökte efter nya springbyxor/gymbyxor men jag hittar inga som e superbra så jag får väl söka lite mera imorgon före gymmet ifall jag hinner. Tjolahopp nu ska jag i duschen snart o lägga mej på sängen med datorn i famnen o kolla några avsnitt cougar town, later!
/jojjo


Träffade på många i stan idag

Väckarklockan ringde på morgonen och jag tryckte på snooz-knappen flera gånger. Som tur är så har jag hål sista timmen på tisdagar så det betyder jag slutar ca. halv 14.
Angående sms:et jag fick igår, det stod att mina nya glasögon är klara och jag får hämta dem. De sa att de skulle ta åtminstone en vecka men jag fick dem mycket snabbare, bra service! Beställde också kontaktlinser, så dem får jag väl hämta om några dagar.
Träffade jojjo på stan och vi kollade runt lite. Förresten så hittade jag äntligen svarta vinterskor med bra botten, yey! Sedan träffade vi på Heidi och vi for till Gina tricot. En liten stund senare då jag o jojjo stod utanför klädaffären så ser vi en liten bekant prick komma gående över vägen och jo de är Sara. Jätteroligt att ses och få veta vad hon har haft för sej på sistone :)
Nu ska jag äta mat och kolla på Desperate Housewives.

kram
emppu

still happening


so true!
Nej usch jag behöver minst en vecka till ledigt, jag orkar inte med skolan, blä motivationen e död helt enkelt, samma vanliga måndag: skola, gym bodyattack och nu sitter jag här o e helt slut, godnatt!
/jojjo

Jag ville bara skriva

Ett hett ämne som debatteras flitigt handlar just om finlandssvenskarnas minoritet och att svenskan borde slopas i finska skolor.
Flera bolag från andra länder ignorerar eller kanske de inte vet att Finland är officiellt tvåspråkigt. På webbsajter, hotell och sådana saker finns texten oftast på: 1. finska. 2. finska/engelska. 3. finska/ ryska.
Hallåå, vad hände!? Vi hör inte till ryssland längre, vi är faktiskt självständiga. Samtidigt undrar jag hur klarar vi oss egentligen. Jag menar finskan är egentligen ett ganska onödigt språk eftersom de finns inga andra länder som talar språket, bara några futtiga miljoner finländare. Jag tycker inte svenskan ska trängas bort eftersom, jo vi är en väldigt liten del av finland men tänk på att vi kan mycket lättare kommunicera med sverige, norge o danmark eftersom språket är nästan detsamma.
Eftersom Michael Agricola (finska skriftspråkets fader) levde för länge sedan kan vi inte ändra på vad som redan har hänt. Vi kan inte visa honom framtiden då han skulle få se att finskatalande är en lika liten prick som en indianstam med sitt språk. Kanske hade han slopat allt då.
Därför skulle vi bättre kunna fokusera på att vi i landet skulle få betjäning på vårt modersmål. Men vi finländare borde nog kunna båda språken, åtminstone så att man klarar sej någolunda. Det är viktigt också. Varför jag ville skriva om dethär var för att jag tycker att butiker, hoteller, restauranger m.m. borde vara helt tvåspråkiga så kunden själv skulle få prata det språk som hon/han känner sej mest bekväm med.
Här är en intressant artikel: tryck här


//emppu

10 januari

Jag klarade det galant! Pratar självklart om hur jag lyckades stiga upp på morgonen till skolan, det gick faktiskt, och jag var inte så farligt trött heller. Det blev ingen mjukstart efter jullovet utan de var nog full rulle på alla lektioner. Fick ett glatt sms också men vad det handlade om får ni veta imorgon.



//emppu

Ouch!

For till gymmet o zumbade loss! Sedan på tbc. Kom hem och åt mat medan jag kollade på mtv. Plötsligt började jag känna mej jättesjuk i magen, aj, jag visste inte vad jag skulle göra men som tur så har det släppt lite nu. Hoppas jag mår bra imorgon. Småningom så ska jag lägga en fuktmask på ansiktet och gå och sova. Fasar inför att stiga upp imorgon, men om jag går i duschen genast då jag vaknar borde jag väl kvickna till.
Känner mej faktiskt inte så bra, aj min mage...

//emppu

let's kick it


/jojjo
jag steg upp kl 12 åt frukost o gick i sängen igen o läste elsas mode en timme o tog en timmes tupplur o nu känner jag mej superpigg. Ska kolla ett avsnitt cougar town o sedan laga mej klar för gymmet.
/jojjo

Sista jullovsdagen

Hej! Igår så for jag iväg till jojjos place. Vi åt kycklingsallad och kollade en film med hennes lillebror, mysigt! Hade på mej min transparenta skjorta, gillar den! Sedan så cyklade jag hem i snön men det gick nog bra. Har börjat kolla på nya säsongen av Desperate Housewives idag.
Bilder från igår.







kram
emppu

8 januari

På morgonen for jag till gymmet och sedan efteråt for vi o köpte kattmat. Hemma så har jag städat eftersom mamma har kalas ikväll. Nu har jag fixat mej klart. Lackade naglarna i en underbar mörkblå färg, fick den till julklapp och jag gillar den verkligen! :)

//emppu


goodnight


cute dress.
nu ska ja gå o sova så att ja orkar upp på morningspinning kl 10.15 o body på gymmet.
/jojjo

Skolväskan

Anonym om Cashew:
Du kan slänga in en bild på din väska! ;)

sv. de kan jag göra! En stor svart basic skolväska. Funderar om den är lite för stor, men bättre det än för liten. Brukar annars gilla väskor med det lilla extra, men denhär var nog helt vanlig. Kanske lägger jag själv något till.





//emppu


sometimes something beatiful happens in this world




Jag steg upp o åt frulle o så började jag städa o gick några promenixar med doggisarna i snöstormen o sedan blev de gymmet med emppu. Jag blev lite störd på timmen då alla backar så att dom mosar ju en då de inte förstår att stå på sin blåa prick !
Efter att jag kommit hem har jag bara chillat, ätit lite o sånt kul.
/jojjo

Dance, dance, dance

Snart börjar Let's dance. Måste kolla eftersom jag inte vet vilka deltagare som är med i år. Skulle Anders Bagge vara med eller har jag hört fel?



//emppu

Love

Hejlo! Det hände inget speciellt denhär dagen fast jag gjorde planer igår, de gick i kras...Steg upp kl. 10 men kröp tillbaka i sängen och sov en timme till, hehe. Ute har det varit "snöstorm", det har snöat en massa. Såg ut som en snögubbe då jag kom in från att ha gått lite utomhus.
Idag kom jag fram till att Love är ett jättefint pojknamn (eller flicknamn). Hur man vill uttala det kan man välja själv med det är ju så fint när namnet betyder "kärlek". Kanske något man ska döpa sin unge till om några år? :)
Nej, nu slutar jag med mina funderingar, om en halvtimme hämtar jojjo men o vi far till gymmet på RPV.

kram
emppu

dreams














bildkälla:jakandjil
vackertx100!
/jojjo

Vinterskor sökes

Inte så farligt mycket folk i gymmet fast det var öppet hus. Sitter nu i min stora myströja o kollar bloggar. Idag kom jag också fram till att jag behöver nya vinterskor. Dragkedjan på mina gamla älsklingar går snart sönder, synd eftersom jag verkligen gillade skorna. De var svarta, smala och bekväma att gå i. Hoppas jag hittar nya o snart. 
Jag har satt ett mål för mej själv imorgon och det är att stiga upp senast kl. 10. Jag ska försöka skapa lite rutiner nu och hittills har jag inte kunnat hålla mitt nyårslöfte. Nyårslöftet mitt är att försöka minska på att äta sötsaker men det har varit svårt pga all choklad jag fått på julen. Men på senast måndag blir de nya tag!


såhär ser btw en islykta ut dagen efter man skjutit raketer (eller heter det smällare?) i den

//emppu


MTV marathon

Idag tänkte jag göra något men så fastnade jag framför tvn och plötsligt var klockan jättemycket, Ojdå. Kollade på mtv marathon, slöade och åt lite choklad. Jag känner verkligen att jag vilat upp mej nu på jullovet och nu kommer jag att orka i skolan igen, iallafall första veckan om inget annat! 3 dagar kvar av jullovet, på måndag börjar skolan igen.

//emppu

step and body


Jag behöver nya gymskor asap(as soon as possible!)
Vaknade faktiskt ganska i tid idag inte för att jag ville stiga upp men jag gjorde de endå kl 11 o så åt jag lite morgonmål o kollade några avsnitt cougar town. Sedan for hela familjen med fammo o äta på abc, jag åt lövbiff o njoms vad de var gott. Nu ska jag ta en promenix med hundarna o sedan far jag till gymmet med emppu på step and body. Det e öppna dörrar eller va de kallas då alla får komma o testa så jag hoppas verkligen att de inte är så mycket människor där ikväll för jag orkar inte trängas.
/jojjo


sweet dreams

Untitled

/jojjo

3 pics







//emppu

just do it


jag vaknade kl 2 idag igen o kollade på några avsnitt cougar town och åt lite morgonmål o så kl 16 for jag till fammo o äta o därifrån till gymmet, skön dag helt enkelt, mera sånahär dagar behövs!
/jojjo

Dirty, dirty, dirty




Mohombi - Dirty Situation ft. Akon

De finns en engelsk version också med samma video men dethär är den franska versionen. De är nog ganska lika men denhär var liite häftigare!

//emppu

Cashew

Hej! Tog länge vid optikern men nu är glasögonen beställda. Sedan så for vi till Laukkutalo och äntligen hittade jag en tillräckligt stor skolväska. Den är ganska vanlig, svart med handtag men man kan lägga ett band fast så kan man slänga den över axeln så blir det inte lika jobbigt att bära.


Heidis bild, från då jag var och hälsade på i hankmo!

//emppu


5 januari

Godmorgon!
Väntar på att håret ska självtorka efter duschen. Snart så far jag till stan, ska kolla lite på glasögonbågar och beställa nya linser eftersom de snart är slut. Efter stanrundan far jag troligtvis till gymmet, bloggar då jag kommer hem igen.

puss
emppu

The nuns with guns

Bion var ok, har faktiskt inte så mycket att säja om den annars. Eller jo, en scen tyckte jag var rolig då de har på sej nunnemaskerna och en liten pojke tror ju säkert att han ser nunnor som bär vapen, haha.

Kvällens outfit:


//emppu


you just don't get it


bion var bra men kanske inte riktigt min typ av film. De var iaf roligt att äta på subway med emppu o kolla en film, man känner att man borde göra dedär mycket oftare men man hinner tyvärr inte då man har skola o allt annat som man ska hinna med. Nu ska jag ta o dricka lite honugste o kolla gymprogrammet tills imorgon.
/jojjo

Biodags

Om en halvtimme kommer jojjo och hämtar mej. Vi ska väl fara och äta nåt, kanske på subway och sedan kl. 20.30 ska vi fara på bio. Tror filmen hette "The town". Hoppas den är bra! Ute har de blivit jättekallt -20 grader, blä.
Trailern

 

//emppu

ojdå


jag skäms nästan lite då jag stiger upp varje dag kl 12 fast idag vaknade jag kl två o nu äter jag morgonmål. Ah va skönt att bara ligga o dra sej i sängen o veta att man inte behöver göra ett skit idag eller jo men inget superjobbigt, nu ska jag hoppa i duschen o tömma diskmaskin, later!
/jojjo

Update

Sovit, ätit morgonmål och fixat mej. Jag sov så länge så jag missade solförmörkelsen, ojdå! Vad ska man göra på en tisdag? Jo, jag ska straxt fara o jobba lite.

Hörs senare!
emppu


lush














sofia om helsinkishopping:
Hej!
är lush produkterna i påsarna , kan du visa lite noggrannare eftersom man inte ser då dom är inne i dom gula påsarna.
det skulle vara jättesnällt av dej

Anonym om helsinkishopping:
Vad är det i paketen ?

Jag försökte ta bilder på allt men jag vill inte öppna paketen eller dom gula påsarna, de ser inte så intressant ut heller. De är en vanilj badbomb och en som luktar örter o nått sånt, dom är till mamma så jag vill inte öppna dem. I paketen så finns de en bomb och en tvål i de rosa paketet alltså och i de blåa fanns en duschgele och en tvål, jättehärliga produkter. Jag kan ju räkna upp alla som finns där ifall nån inte ser. Alltså ansiktstvättbit som passar superbra med ansiktsmasken cupcake och badbomb och 2 paket, en gele som dödar finnar på nolltid, lipdip som är en lipscrub som smakar jättegott, jag skulle kunna ta en sked o käka upp hela skiten, 3 tvålar i just washed the kids som luktar honung o himmel helt enkelt och dom två andra doftar citrus och grape och sånt härligt, lemonflutter, duschgele o de luktar inte vin eller nått åt de hållet utan som tropiska frukter + happy hippy och dom två svarta burkarna ovan så är ansiktsmasker.
Mina absoluta favoritproduker från lush är happy hippy, sexy peel och lemon flutter, alla luktar jättegott. Lemonflutter är nagelbandscreme eller man kan sätta de där var de e torrt typ överallt, underbart.
Då jag stiger in i lush så e de som att komma in i himmlen, de luktar så gott o alla e glada o vänliga, nu ska jag ta o slänga cupcake i ansiktet o kolla på paradise hotel, goodnight!
/jojjo

The Carrie diaries

Boken som jag började läsa idag och läst ut idag heter "The Carrie diaries" och handlar såklart om Carrie Bradshaw före hon flyttar till New York och sex and the city.
Tänker inte skriva vad den handlar om och förstöra för andra utan ni får läsa den själva. Den är skriven i "high-school" stil, alltså om killar, kärlek o vänner. Handlingen går fram i lugn takt, ingen snyftare. Skriven på ett sånt sätt att man kan inte släppa boken utan man är tvungen helt enkelt läsa ut den med en gång, fast den är 400 sidor lång. Jag tycker speciellt mycket om slutet, det binder ihop just denhär boken som handlar om hennes ungdom och serierna.



//emppu

Woah!






bilder från 2010, usch vad gamla... nej faktiskt så är det tagna en eller två dagar före årsskiftet så såå gamla är de inte, hih!

Gör just nu: chattar med jojjo o försöker bestämma oss om vilken bio vi ska fara o kolla, tips?

//emppu


030111

Klockan går så himla snabbt faktiskt när man har jullov. Idag har jag hunnit förutom att sova, läsa (berättar vilken bok sedan när jag läst klart), varit ute och fotograferat en stund men jag är inget proffs så bilderna blev sådär och spelat lite bas. Funderar på om jag ska lägga ut nå bilder.. får se det sedan på kvällen då jag laddat ner bilderna på datorn. Nu ska jag läsa igen, man kan inte släppa boken ifrån sej. Ledtråd: Handlar om en tjej som drömmer att bli författare och hennes initialer är C.B.

//emppu

favoritplatsen




nu snart ska jag dra till stan o se om jag hittar nya springbyxor/gymbyxor o så ska jag på bodyattack till gymmet. Kommer hem först kl 20 ikväll så vi hörs då!
/jojjo

save a horse ride a cowboy


bild från helsingforsresan då vi var på ladygaga, jag saknar dom stunderna.
Denhär dagen har bestått av gym zumba, tbc, spinning och promenixar med hundarna de väl typ allt jag gjort idag. Har fotat alla lush grejerna så de dyker nog upp imorgon nångång, nu ska jag dricka lite honungste o kolla på paradise hotel.
/jojjo


Dagens fråga

hur lärde ni 2 lära känna varandra :D?

Svar: Då vi var ca 4 år så var vi på samma baby gymnastik, kommer dock inte ihåg av den tiden men vi gick också i samma dagis senare. Då kände vi ju varann men vi var inte vänner direkt. Vi hamnade också på samma klass i lågstadiet. Måste skriva att vi hade jättebra klass, vi kom alla överens och roligt hade vi! Det var i mitten av lågstadietiden jag o jojjo började umgås mer. Det var också hon som lärde mej alla svärord, haha! Något att tacka för. Det är väl sedan dess vi har hållit ihop. Efter såhär lång tid så kan vi berätta allt åt varandra och jag hoppas verkligen dethär är evig vänskap.



//emppu

Action!

Godmorgon!
Igår kollade jag filmen: Patrik 1.5, den var bättre än vad jag trodde den skulle vara! Passade på och sova länge, har väl sovit länge varje morgon men det är ju jullov så det är väl tillåtet? Städat lite och kom fram till att min klädstång i garderoben ser alldeles för hemsk ut. Den liksom böjer sej i en båge av vikten av kläderna, inte bra. Så jag bestämde mej att idag ska jag iallafall börja med arbetet. Vika bort sommakläderna och såna kläder jag inte använder nu och lägga förvara dem någonannanstans. Japp, nu ska jag börja!
Senare så far jag o jojjo till gymmet.

//emppu

just nu:


ja väljer slumpvis avsnitt av gg, när kommer dom nya avsnitten igen eller tog de liksom slut nu mittiallt , nån som vet?
/jojjo

Fångarna på fortet

Ni missa väl inte programmet ikväll?



//emppu

helsinkishopping


Jag trodde jag skulle hitta mycket mera kläder på min helsingforsresa men jag e ändå väldigt nöjd. En massa lush produkter som bodybutter, ansiktstvätt, tvålar som luktar himmel och ansiktsmasker och showergel och sånt, underbart. Sportbh från stadium och en vattenflaska. Sminkborstar och eyebrowgele(jag har hört att den ska vara jättebra men jag har inte testat ännu) från kicks. Underkläder och halsband med vingar från H&M, kofta och vantar från mango, datorväska från ordning och reda, 3 böcker från stockman och lite godis o sånt. Orkade inte fota de men om ni vill se nått noggrannare så säj till!
/jojjo

But you won't do the same


Bruno Mars - Grenade

//emppu

Sammanfattning

Godmorgon! Sovit länge, länge idag, skönt! Lite besviken eftersom förra inlägget skulle ha bordat kommit upp vid tolvslaget igår men det gjorde de inte....

År 2010, hur ska jag sammanfatta mitt år? Det gick snabbt. Jag gick ut grundskolan, lärde känna lite nya människor, prövade på saker som jag inte testat förr. Trots att de varit jobbigt, ledsamt och motgångar klarade jag mej riktigt bra. För att inte glömma alla fina stunder och massvis med skratt!
Jag försöker att inte ha några förväntningar inför 2011. Det som händer, händer och jag inte ska ångra mej så mycket. Mitt nyårslöfte är väl att minska på att äta så mycket sötsaker men att jag nog får äta om jag vill, men i mindre portioner, får se om jag lyckas.
Nu ska jag krypa tillbaka i sängen och läsa en bra bok :)

kram
emppu

Gott nytt år!



//emppu


RSS 2.0